Op zaterdag 7 november heeft het Katwijks Museum de 10.000ste bezoeker mogen ontvangen voor de tentoonstelling ‘Grenzeloos schilderachtig’.

De overzichtstentoonstelling van de kunstenaarskolonies van Newlyn, Berck – sur – Mer, Knokke – Heist, Katwijk, Skagen en Ahrenshoop in het kader van EuroArt.

Voorzitter Hans Schonenberg verwelkomde mevrouw Marianne Brouwer uit Alphen aan de Rijn rond half elf in de Blommerszaal. In een korte, maar pakkende toespraak liet hij duidelijk merken verheugd te zijn met deze feestelijke gebeurtenis. Mevrouw Brouwer ontving uit zijn handen het prachtige boek, dat hoort bij de tentoonstelling. Een blijvende herinnering.

Na de koffie leidde de voorzitter mevrouw Brouwer en haar gezelschap rond in het museum, waarbij uiteraard eerst de tentoonstelling werd bezocht. En daarna was er aandacht voor de rest van het museum, waarna geconcludeerd werd, dat de tijd eigenlijk te kort was en dat men zeker nog eens terug zou komen bij een nieuwe tentoonstelling. Deze zaterdag was de laatste dag van de tentoonstelling ‘Grenzeloos schilderachtig’.