De Dirk Kuyt Foundation heeft het 10-jarig jubileum op stijlvolle wijze gevierd. 260 gasten waren vrijdagavond aanwezig bij het Charity Gala, dat ere van het tweede lustrum werd gehouden in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Zij beleefden niet alleen een gezellige avond, maar zorgden er met elkaar ook voor dat er een prachtig bedrag werd opgehaald: 358.400 euro (na uitreiking van de cheque volgde nog een bedrag van 50.000 euro). Een ongekend hoge opbrengst voor de Foundation.

‘Dit is echt een fantastische opbrengt’, zo reageerde Dirk Kuyt nadat hij de cheque in ontvangst had genomen. ‘Ik had nooit durven dromen dat we zo’n groot bedrag zouden ophalen. Ik wil daarvoor dan ook alle gasten, sponsors en partners hartelijk bedanken. Met dit bedrag kunnen we nóg meer mensen met een beperking hetzelfde plezier laten beleven aan sport als ik aan voetbal beleef. Dankzij de Dirk Kuyt Foundation en onze trouwe vrijwilligers hebben de afgelopen tien jaar meer dan 75.000 mensen met een beperking plezier kunnen beleven aan sport. We ondersteunen inmiddels meer dan zeventig sportevenementen door het hele land, maar we hebben de sterke ambitie om dat aantal de komende jaren uit te breiden. Mede dankzij de fantastische opbrengst tijdens dit Charity Gala kunnen we deze ambities gaan realiseren.’

Onder de gasten waren vele prominenten uit de voetbalwereld, waaronder Edwin van der Sar, Kees Jansma en Giovanni van Bronckhorst. Ook waren er delegaties van FC Utrecht (Dirks eerste profclub) en Dirks huidige club Feyenoord aanwezig. De presentatie was in handen van Quinty Trustfull.

Comments

comments

DELEN