De gemeente Katwijk waardeert haar mantelzorgers. Daarom willen ze inwoners die deze mantelzorg ontvangen, de mogelijkheid geven hun mantelzorger(s) te bedanken. Inwoners die mantelzorg ontvangen, kunnen hun mantelzorger(s) aanmelden voor een waardering. Deze ‘Blijk van Waardering’ is een bedrag van € 100,- per zorgvrager (persoon die zorg ontvangt). Met deze waardering wil de gemeente Katwijk duidelijk maken dat mantelzorgers onmisbaar zijn in onze samenleving.

Voor wie?
De ‘Blijk van Waardering’ is bedoeld voor mantelzorgers. Mantelzorgers zorgen voor een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in hun omgeving die hulpbehoevend is. Dit doen zij onbetaald en in hun eigen tijd. Mantelzorgers komen in aanmerking voor de ‘Blijk van Waardering’ (voorheen Mantelzorgcompliment) als zij minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verlenen aan degene die de aanvraag doet.

Voorwaarden
Wilt u de ‘Blijk van Waardering’ aanvragen? Dan zijn er enkele voorwaarden. Zo moet degene die mantelzorg ontvangt, inwoner zijn van de gemeente Katwijk. De mantelzorger mag zelf wel buiten de gemeente wonen. Alle voorwaarden kunt u teruglezen op www.katwijk.nl/dankuwel.

Aanvragen
De zorgvrager (persoon die zorg ontvangt) vult samen met de mantelzorger het aanvraagformulier in. Daarnaast vragen wij mantelzorgers zich in te schrijven bij Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning. De ‘Blijk van Waardering’ wordt uitbetaald op de rekening van de zorgvrager. Er wordt maximaal 1 Blijk van Waardering per jaar per zorgvrager uitbetaald. Die kan vervolgens het bedrag uitkeren aan één of meerdere mantelzorger(s).

Meer informatie
Lees alle voorwaarden, vraag uw ‘Blijk van Waardering’ aan op www.katwijk.nl/dankuwel. Aanmelden kan tot 30 november 2016. Heeft u vragen? Neem dan contact op met het Samenlevingsloket van de gemeente Katwijk via tel. 071 406 50 20.

Comments

comments

DELEN