Mantelzorger André Maagdelijn (27) is de 1000e mantelzorger die zich heeft ingeschreven bij Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning. André zorgt voor zijn chronisch zieke moeder.

Welzijnskwartier heeft André thuis bezocht, waar hij samen met zijn moeder woont. Hij kreeg een taart en twee filmtickets overhandigd.

Verantwoordelijk voor het welzijn van iemand anders

Als mantelzorger is André relatief jong. Hij combineert het zorgen voor zijn moeder met een baan in een plaatselijke supermarkt. Hij begint op zijn werk het liefst zo vroeg mogelijk, zodat hij de rest van de dag heeft om thuis wat dingen voor zijn moeder te doen. Na het werk gaat hij altijd eerst naar huis om te kijken of hij daar nodig is en wat hij kan doen. Soms begrijpen leeftijdgenoten dat niet goed. Niet iedereen heeft al jong de verantwoordelijkheid voor het welzijn van iemand anders.

Johan Maagdelijn

Wanneer ben je mantelzorger?
Je bent mantelzorgers als je zorgt voor een naaste, meer dan 8 uur per week en langer dan drie maanden. Een zieke partner bijvoorbeeld, een kind met een beperking, een broer met een psychische aandoening of een buurvrouw die aan dementie lijdt. Mantelzorger zijn is niet leeftijdgebonden. Dat kan ook als je bijvoorbeeld al jong voor je eigen ouders zorgt of een gehandicapte broer of zus hebt. Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven als mantelzorger door te bellen naar Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning van dinsdag tot donderdag telefoonnummer 071-4033323, of digitaal inschrijven via www.mantelzorgsteunpunt.nl of langskomen op ons spreekuur elke dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur in Huize Callao, Callaoweg 1 in Katwijk.