VALKENBURG – Op woensdag 13 en donderdag 14 september viert Valkenburg voor de 1073e keer paardenmarkt. Het Valkenburgse paardenmarktcomité organiseert naast de paardenmarkt op woensdag, ook het ringrijden op de zaterdag daaraan voorafgaand.

Het ringrijden, waaraan iedereen met een paarden- of pony-aanspanning kan meedoen, vindt op zaterdag 9 september plaats. De ringrijderij wordt verreden in de Marinus Poststraat en gaat om 14.00 uur van start. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 13.00 uur en meedoen kost helemaal niets! Sterker nog, voor de eerste 15 deelnemers bij de pony’s en de eerste 15 deelnemers bij de paarden is er de Valkenburgse Tas, vol met Valkenburgse lekkernijen van ’t Valkenburgs Nipje (alleen voor de 18-plussers), Keurslagerij Timmers en Echte Bakker Den Dulk. De prijsuitreiking, altijd even gezellig, vindt na afloop om ongeveer 17.00 uur plaats in het clubhuis van de Castellumruiters aan de Torenvlietslaan.

Aantrekkelijke aanvoerpremies
Als het aan het Comité tot Instandhouding van Neerlands Oudste Paardenmarkt ligt, staat het markttouw, dat rondom de kerk midden in het dorp wordt gespannen, op woensdag 13 september aanstaande van voor tot achter vol. De markt wordt op verzoek van het paardenmarktcomité om 10.00 uur traditioneel geopend. Om het verblijf voor de paarden en pony’s zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, ligt er stro op de grond, is er drinkwater voorhanden en is er een dierenarts aanwezig.

Comments

comments

DELEN