Op woensdag 2 maart jl. is op het Pieter Groen het brugklasproject “Jij de Baas” afgesloten. Bij dit project hebben alle brugklassers zich ingezet voor een goed doel naar keuze met de opdracht om op creatieve en ondernemende wijze geld op te halen.

Dit project vindt jaarlijks plaats in het kader van het Entreprenasium (www.entreprenasium.nl). Dit is een onderwijsvorm waarbij leerlingen gestimuleerd en ondersteund worden in zelf initiatieven nemen en zelf ondernemen.

Het unieke van dit project is dat het niet door docenten is georganiseerd, maar door drie leerlingen uit de tweede klas. Jay Houwaard en Naomi Bouwman uit 2 VWO en Sophie van Duijvenvoorde uit 2 mavo waren van begin tot eind verantwoordelijk. Dit hebben zij gedaan omdat zij -als Entreprenasium leerlingen- het erg leuk vinden om te organiseren en niet bang zijn om verantwoordelijkheid te dragen.
In de aula van de school presenteerden meer dan 200 brugklasleerlingen aan hun docenten, ouders en de goede doelen wat ze hadden gedaan en wat dat heeft opgeleverd. Het was een geslaagde afsluiting van een zeer geslaagd project. De totale opbrengst was met € 12.080,- nog hoger dan vorig jaar. Een groot aantal groepjes is zo enthousiast geworden dat ze na de officiële afsluiting van het project gewoon doorgaan met acties. De uiteindelijke opbrengst zal dus nog hoger komen te liggen.