Op 18 februari organiseert het Welzijnskwartier een avond speciaal voor vrijwilligers. Bent u een trouwe vrijwilliger die al járen hetzelfde vrijwilligerswerk doet, omdat niemand anders het van u overneemt?Kom dan om 20.00 uur naar het zalencomplex bij de Vredeskerk aan het Baljuwplein 1 in Katwijk.

Wanneer iemand net is gestart als vrijwilliger, stort deze zich vaak enthousiast en vol energie op de nieuwe taak. Het is duidelijk welk doel er wordt nagestreefd, en daar zet de nieuwe vrijwilliger zich helemaal voor in.

Wanneer mensen jarenlang trouw hetzelfde vrijwilligerswerk doen, maakt het enthousiasme soms plaats voor een routine waarin de vrijwilliger het werk op de automatische piloot gaat doen. Er wordt vaak al een aantal jaar aangegeven dat ‘dit nu echt het laatste seizoen is’ of ‘de vrijwilliger nog even blijft totdat er vervanging is gevonden (alleen duurt dit nu al jaren!)’. De vrijwilliger voelt zich verantwoordelijk voor hetgeen hij doet en blijft doorgaan want ‘als ik het niet doe, doet niemand het!’

Nico van der Voet komt donderdag 18 februari de automatische piloot van de hardwerkende en trouwe vrijwilligers even stilzetten. Hij is spreker, schrijver en docent ethiek aan de Christelijke Hogeschool Ede Hij wil graag met u stilstaan bij:

de gedachtewereld achter de automatische piloot;
hoe u voorkomt om overspannen te raken;
hoe u met frisse moed weer verder gaat en;
hoe u anderen uw taken over laat nemen.
Locatie en aanmelden

Datum: Donderdag 18 februari 2016
Tijd: 20:00-22:00 uur
Locatie: zalencomplex Vredeskerk, Baljuwplein 1, Katwijk.

Aanmelden en meer informatie via:
e-mail: sannealblas@welzijnskwartier.nl

Vorig artikelErepenningen en Meerburgprijs tijdens nieuwjaarsreceptie
Volgend artikelGemeente blij met aanbieden RTV Katwijk door KPN