2.750 euro voor Kids Say No

Vrijdag is namens Stichting Sint en Pietenactie een cheque ter waarde van 2.750 euro uitgereikt aan de stichting Kids Say No, een stichting ten behoeve van mishandelde en misbruikte kinderen in Nederland.

De Stichting Sint en Pietenactie heeft dit geld ingezameld door middel van het organiseren van verschillende Sinterklaasactiviteiten in Katwijk en de regio.

Met behulp van ruim 50 vrijwilligers heeft de stichting de jaarlijkse Sint en Pietenactie wederom tot een succes weten te brengen. Voorzitter Kees de Mol: “Het is een geslaagd jaar geweest. Elke twee jaar stellen we onszelf de vraag welk goed doel we financieel op weg willen helpen. Na een gesprek met de vrijwilligers van stichting Kids Say No ging ik met een beladen gevoel naar huis. De verhalen die je hoort zijn heftig, we wisten eigenlijk meteen dat we deze stichting wilden helpen”. Oprichter en voorzitter van Kids Say No Anita Laterveer neemt de cheque dankbaar in ontvangst. Met behulp van dit bedrag wil de stichting in september een weekendtrip organiseren voor alle kinderen en ouders of begeleiders.

Laterveer: “Dit betekent zoveel voor alle kinderen; we hebben ze tijdens de Sint en Pietenactie constant op de hoogte gehouden van alle activiteiten. Onze dankbaarheid is onbeschrijflijk en komst uit het diepst van ons hart”. In haar plaats overhandigt Laterveer een bedanktrofee aan De Mol en twee andere vrijwilligers van Stichting Sint en Pietenactie. “Het is mooi om te zien dat ook anderen het nut inzien van ons werk. Er is duidelijk te weinig hulp voor kinderen die misbruikt zijn. Door dit soort acties kunnen we onze activiteiten voortzetten en onze grenzen blijven verleggen”. Stichting Sint en Pietenactie zal in 2016 wederom geld inzamelen voor stichting Kids Say No. In 2017, het jaar waarin de stichting Sint en Pietenactie haar 20-jarig jubileum zal vieren, kiezen de vrijwilligers een nieuw goed doel om financieel te ondersteunen.