Op 20 maart maakt de voorzitter van de vertrouwenscommissie bekend welke kandidaat de gemeenteraad als eerste voordraagt als nieuwe burgemeester van Katwijk.

De vertrouwenscommissie, bestaande uit de tien fractievoorzitters, heeft gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten voor het burgemeesterschap. Maandag 20 maart brengt de vertrouwenscommissie in een vertrouwelijke vergadering verslag uit. De aanbeveling aan de minister over de nieuwe burgemeester moet twee namen bevatten. De gemeenteraad stelt deze aanbeveling vast en beslist over de volgorde in de aanbeveling. Na het besloten deel volgt een openbare vergadering. Dan maakt de voorzitter van de vertrouwenscommissie bekend welke kandidaat de gemeenteraad als eerste voordraagt als de nieuwe kroonbenoemde burgemeester van Katwijk. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester op 18 mei in Katwijk wordt beëdigd.

De besloten vergadering begint om 20.00 uur. Vooraf is niet bekend hoe laat het openbare deel met de bekendmaking zal beginnen. Publiek en journalisten zijn vanaf 20.00 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis welkom, zodat zij als het zover is tijdig in de raadzaal bij de bekendmaking aanwezig kunnen zijn. RTV Katwijk zendt de openbare vergadering uit.

In de sollicitatieperiode hebben 21 mensen aan de commissaris van de Koning laten weten dat zij de nieuwe burgemeester van Katwijk willen worden. Tien sollicitanten zijn burgemeester (geweest) en vier sollicitanten zijn (voormalig) wethouder of hebben een vergelijkbare bestuurlijke functie vervuld. De jongste sollicitant is 16 jaar en de oudste sollicitant is 64 jaar. De kandidaten zijn lid van het CDA, de ChristenUnie, de PvdA, de SGP en de VVD; een aantal sollicitanten is geen lid van een politieke partij. De groep van eenentwintig sollicitanten bestaat uit zestien mannen en vijf vrouwen. De commissaris van de Koning heeft een voorselectie van kandidaten gemaakt die naar zijn mening op basis van het profiel en hun kwaliteiten in het bijzonder voor het burgemeesterschap van Katwijk in aanmerking komen.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Waarom mogen wij niet onze burgemeester of onze premier bijv kiezen? Wordt tijd dat ze daar in Den Haag op dat punt eens gaan hervormen.

Comments are closed.