‘Een fantastische voorziening’, was de unanieme conclusie van de leden van Gemeentebelangen bij hun werkbezoek aan de Terp. Een groep van twaalf mensen kreeg daar op 12 december een rondleiding van Jaap Bol. Hij was namens de wijkraad vertegenwoordiger in de klankbordgroep, die een belangrijke rol heeft vervuld bij de realisering van het gebouw.

Nu het Dorpshuis enkele maanden in gebruik is, waren de GB-ers benieuwd naar het resultaat. En dat viel niet tegen!

Bij binnenkomst nodigt de bibliotheek direct al uit om boeken in te kijken en te lenen. Heel toegankelijk is ook het nieuwe restaurant. De grote zaal is opgeknapt en geschikt voor bijeenkomsten, voorstellingen en feesten. De GB-ers hadden veel belangstelling voor de flexibele wand en de boekenkasten op wieltjes die de scheiding vormen tussen zaal en bibliotheek en waarmee de zaal zo nodig gemakkelijk vergroot kan worden.
Ook de huisvesting van toneelvereniging Mimiek maakte indruk. Zij hebben een eigen ruimte in de kelder waar vanuit de grote zaal gemakkelijk bereikbaar is. In de aangebouwde vleugel zijn verschillende zorgverleners gehuisvest, zoals een fysiotherapeut, een diëtist en Marente. Ook de wijkraad vergadert hier en de wijkregisseur houdt spreekuur. Al deze voorzieningen liggen centraal in het dorp en zijn gemakkelijk bereikbaar.

Raadslid Geert Diemer: ‘Zoals bij de fusie van KRVgemeenten is afgesproken krijgt elke dorpskern een gemeenschapshuis. In Rijnsburg en Valkenburg is dat inmiddels uitstekend gelukt. De Burcht en Het Dorpshuis zijn een aanwinst voor alle bewoners.’

Rene Slootweg vult aan: ‘Maar we begrijpen helemaal niets van het standpunt van het college dat beweert dat er in de Hoornes en Rijnsoever geen behoefte is aan zo’n geweldige voorziening. Wij als GB vinden dat wel nodig en zetten ons in om die ook in KatwijkNoord te realiseren.’

GemeenteBelangen is ervan overtuigd dat dit het beste kan in Tripodia. De partij maakt zich sterk om dat te realiseren.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

Comments are closed.