De afdeling televisie bij RTV Katwijk heeft de plannen voor 2017 dinsdag j.l. besproken in het jaaroverleg bij de omroep. Het belooft een jaar te worden met veel actuele onderwerpen, een nieuwe live show en ook blikt de omroep terug op 30 jaar televisie. 

Dagelijks Actueel nieuws in Magazine TV
Met de inzet van onze algemene nieuwsredactie bij televisie en de aanpassing van onze automatisering brengt RTV Katwijk vanaf nu dagelijks nieuwe uitzendingen van RTV Magazine. Door een aanpassing in de automatiseringssoftware kunnen actuele onderwerpen direct worden meegenomen in uitzendingen van Magazine.

Nieuwe uitzendtijden
​De uitzendtijden van de afdeling televisie sluiten niet goed aan op de programmering van radio en de landelijke TV. Er is een nieuw uitzendschema ontstaan waar februari mee gestart zal worden.  De nieuwe programmering start standaard op zaterdag avond 18:00 uur. De uitzendtijden zullen worden aangepast naar: 7:30 uur, 12:00 uur, 18:00 uur en 21:30 uur. Op maandag zal om 21:30 uur wekelijks een live uitzending van RTV Sport te zien zijn.  In de ochtend uitzendingen kunt u kijken naar magazine en sport.

Nieuwe live show op zaterdag

De Omroep gaat in maart een nieuwe live uitzending op tv brengen. Uit de maatschappij was hier een sterke vraag naar. Veel mensen missen de uitzendingen van Visserijkade, welke 10 jaar geleden voor het laatst te zien was op televisie. De nieuwe show bevat zoals vanouds veel entertainment, nieuws en opinie. Daarnaast zijn er weer prijzen te winnen in het raadspelletje. De programmaredactie is druk bezig met de vormgeving van dit programma. Uiteraard houdt de omroep u op de hoogte van de uitzendingen.

Live voetbal op TV
De omroep heeft in het verre verleden voetbal wedstrijden uitgezonden. Dit is al tijden niet mogelijk doordat rechten van uitzendingen bij grote spelers ligt als FOX en de regionale omroepen. Er zullen binnenkort overleggen plaatsvinden met sportverenigingen  van de 3e divisie om speciale wedstrijden als een Derby live uit te zenden. Deze gesprekken zijn nog in de startfase waardoor er nog geen concrete uitspraken kunnen worden gedaan op dit moment. ​

Katwijk Centrael
Een primeur in deze is dat de eerste aflevering van Katwijk Centrael in het nieuwe seizoen op zaterdag 21 januari om 18:00 uur de aftrap zal doen van de nieuwe programmering. In de eerste aflevering van een nieuwe serie Katwijk Centrael nemen de makers Ruud Minnee, Adri van Beelen en cameraman Jaap Arnoldus een kijkje in Haarlem, op zoek naar Jos Wienen met de prangende vraag: Kan Wienen al een beetje wennen? Nou, dat valt bepaald niet mee.

 

Comments

comments

DELEN