KATWIJK – Afgelopen zaterdag heeft het Dames 1 team van Grasshoppers goede zaken gedaan. In een weer goed bezette sporthal Cleijn Duin werd op overtuigende wijze gewonnen van Binnenland uit Barendrecht. Door deze zege en het verlies van Den Helder tegen Lekdetec, is Grasshoppers eerste geworden in de Elite –A competitie en gaan om die reden direct door naar de halve finales om het Landskampioenschap. Met nog één wedstrijd te gaan is het team van Driessen/vd Vuurst/Mens onbereikbaar voor de overige teams die, op de laatste wedstrijddag van deze competitie, volgende week nog uit zullen vechten wie er tweede wordt. Aan de zijde van Grasshoppers ontbraken Iris Govers, Tamlyn de Groot en Marieke van Schie door blessures.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd waren goed in balans. Met een hoog tempo vielen de scores aan beide zijden. Na 5 minuten gaf het scorebord een 11-9 voorsprong voor de gele brigade aan. Sonja Kuijt zorgde met het eerste drietje van Grasshoppers voor deze positieve score. Vanaf de 5e minuut is het voordeel steeds aan Katwijkse zijde geweest. Binnenland dat veel in zone verdedigde, werd door de Katwijkse afstandschutters bestookt en ook jonkies Mia Hordijk en Ilse Kuijt lieten hun driepunter aantekenen. Mede door deze scores werd het eerste gaatje geslagen en eindigde het eerste kwart met een 24-15 score in Katwijks voordeel.

Het 2e kwart bleef Binnenland aan het elastiek hangen. Het gat bleef constant rond de 7 punten maar mede dankzij twee 3-punters van de Binnenlandse international Zera Butter kwam de Barendrechtse formatie aan het einde van het 2e kwart angstig dichtbij tot op drie punten. Noor Driessen zorgde met haar 3-punter voor wat lucht en met een voorsprong van 6 punten werd er gerust.

Het derde kwart opende Fleur Kuijt met haar 3-punter, die later dit kwart door nog een afstandschot gevolgd zou worden. Waar bij Grasshoppers iedereen tot scoren kwam, was het bij Binnenland voornamelijk het trio Butter/Kasius/Essenstam dat voor de productie zorgden. Het verschil bleef in Katwijks voordeel. Halverwege het 3e kwart kwam Binnenland met haar laatste krachten nog op 5 punten maar de driepuntsmachine van Solar-systemen Grasshoppers gooide de deur voor Binnenland definitief dicht. Onder andere Ingrid van der Plas schoot op dat moment één van haar drie 3-punters binnen en kwam zodoende ook weer met een double-double van het veld.

Het vierde kwart bleef Grasshoppers in hoog tempo de Binnenlandse verdediging bestoken. Mede door de brede bank van de equipe van coach Driessen kunnen de Katwijksen deze inspanning blijven leveren. Ook Sharon Beld liet zien weer terug te zijn. Met maar liefst drie 3-punters in de laatste 5 minuten was zij mede verantwoordelijk voor deze geweldige teamprestatie. Met vertrouwen kunnen de dames de laatste fase van het seizoen in gaan. Maar liefst 6 speelsters in de dubbele cijfers en 7 speelsters die zorgden voor totaal veertien driepunters. Dat betekende bijna de helft van de totale score. Het laatste kwart was met 23-6 een mooi toetje voor het enthousiaste Katwijkse publiek en de luid trommelende aanhangers van het jongste team van Mix 10-3. Einduitslag een winst met 29 punten verschil: 88-59.

Scores: Fleur Kuijt 16 pts; Mia Hordijk 14 pts; Noor Driessen 13 pts; Ilse Kuijt 12 pts (7 reb); Ingrid vd Plas 11 pts (13 rbs); Sharon Beld 11 pts; Deborah Vos 6 pts; Sonja Kuijt 3 pts; Alissa vd Plas 2 pts.

Comments

comments

DELEN