FOTOGeert Bekker

KATWIJK – Solar-systemen Grasshoppers heeft de derde wedstrijd in de halve finale van de play off om de landstitel niet in winst weten om te zetten. De uitwedstrijd tegen Loon Lions – die door de thuisclub gewonnen moest worden om te overleven – ging met 68-56 verloren. Door dit resultaat verkleinen de Lions de achterstand in de best of five serie naar 2-1.

Het begin van de wedstrijd laat een gelijk opgaand scoreverloop zien. Lions begint met 2 drietjes maar al snel komt Grasshoppers langszij en via 8-11 halverwege word het eerste kwart met 15-12 winnend afgesloten door de ploeg van Rick Driessen. Lions heeft vervolgens het vizier op scherp en mede door 5 drietjes neemt de thuisploeg in de tweede periode de leiding over in de wedstrijd. Ruststand 33-29.

In de tweede helft kan de thuisploeg verder uitlopen naar zelfs 12 punten verschil (43-31). Beide teams hanteren een intensieve verdediging wat er voor zorgt dat het scheidsrechtertrio alle zeilen bij moet zetten. Een krachtsinspanning aan het einde van de derde periode brengt Solar-systemen Grasshoppers weer terug in de wedstrijd (48-41) en bij 54-48 in het vierde kwart is er nog hoop bij de meegereisde supporters maar een 9-2 run geeft Loon Lions een beslissende voorsprong en de overwinning.

Aanstaande woensdag 18 april vind de vierde wedstrijd wederom in Landsmeer plaats. De sprongbal is om 20.30 en de dames van Solar-systemen Grasshoppers kunnen alle support weer goed gebruiken.

Scores: Ingrid vd Plas 13pt; Noor Driessen 11pt; Fleur Kuijt 9pt; Sharon Beld 9pt; Iris Govers 4pt; Ilse Kuijt 4pt; Mia Hordijk 2pt; Deborah Vos 2pt; Sonja Kuijt 1pt; Tamlyn de Groot 1pt; Marieke van Schie; Alissa vd Plas 0pt.

Comments

comments

DELEN