KATWIJK – Op zaterdag 14 april stond de laatste thuiswedstrijd tegen Beverwijk op het programma, die afgelopen donderdag de inhaalwedstrijd van nr. 3 Groene Uilen had gewonnen. Het zilveren WK-kwartet 3×3 was voor een toernooi in Zuid-Korea. Youri van der Linden, na blessure, Kees vd Burg, Wesley Kikkert en Ruben van Duijn vulden het wedstrijdsheet.

De gasten winnen wel de sprongbal maar via twee drietjes van Wesley Groen en het verzilveren van een aanvallende rebound van Koen Grimbergen loopt Heren 1 uit naar een voorsprong van 14 – 2.
De gasten pakken veel aanvallende rebounds en komen mede daardoor terug tot 14-14. Met een driepunter van Jake Prins en een inside score van Glenn Schijf is de stand na tien minuten 19-14.

Jake Prins opent in kwart 2 met opnieuw een driepunter en een inside score. De thuisploeg vergeet door te zetten het spel wordt slordiger. Beverwijk sluipt langzaam terug maar een mooie break score met bonus van Wesley Kikkert gevolgd door een driepunter van Wesley Groen zorgt voor het team van Jeroen Reitsema weer een ruime voorsprong: 35-21. Een hoogtepunt is de hoge dunk poging van Sjors Bootsman die met een stevig fout wordt gestopt. Beverwijk verkleint de achterstand en zet de ruststand op 36-28.

Beverwijk blijft doorgaan met scoren en komt terug tot 38 – 34. Via driepunters van Glenn Schijf, Wesley Groen en een slimme inside score van Youri van der Linden loopt Solar-systemen Grasshoppers naar 46 – 38. Beverwijk schiet deze fase ook met scherp en houdt de marge klein 48 – 44. Na een time out is het weer Jake Prins die voorop gaat met een driepunter en inside scores. Een mooie score van Wouter Breel, op aangeven van Glenn Schijf, bepaalt de tussenstand na kwart 3 op 57 – 45.

In het laatste kwart start Beverwijk met een driepunter en twee vrije worpen en verkleind de achterstand tot 57 – 50. Jake Prins blijft de scores maken en daarbij ook weer een driepunter en bouwt de voorsprong uit naar 67 – 57. De gasten spelen ‘stop de klok’ die de Katwijkers goed uitspelen en Wouter Breel bepaalt de eindstand op 71 – 63.

Een belangrijke team overwinning (thuis ongeslagen gebleven) en een goede voorbereiding op het drukke programma volgend weekend met twee uitwedstrijden op vrijdag 20 april tegen BV Groningen en zaterdag de uitwedstrijd tegen Uball op 21 april.

Scores: Jake Prins 27, Wesley Groen 14, Koen Grimbergen 9 (9 reb.), Sjors Bootsman 9 (7 reb.), Glenn Schijf 7 (3 ass.), Wesley Kikkert 4, Wouter Breel 3 (8 reb.), Youri v.d. Linde 2, Tim de Jong.

Comments

comments

DELEN