KATWIJK – Na enkele succesvolle exposities met beeldhouwwerk, schilderijen, collages en quilts richt Baalbergen nu de spotlights op etsen. De bekende Noordwijkse kunstenaar Janine Lamers zal vanaf 21 april exposeren met kleuren etsen.

Janine Lamers is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij heeft zich daarbij gericht op grafiek, tekenen en schilderen met als specialisatie ei-tempera. Na haar studie heeft zij zich in Noordwijk gevestigd als beeldend kunstenaar, Kunstzinnig Levens Counselor en docent. Zij geeft teken- en schilderles in haar eigen atelier JIL’s Art in Noordwijk, bij de Vrije Academie in Sassenheim en bij K&O in Katwijk. Zij maakt ook werk in opdracht voor zowel bedrijven als particulieren.

Haar expositie bij Baalbergen bestaat uit meer dan dertig kleuren etsen en litho’s. Het werk kenmerkt zich door het schilderachtige kleurgebruik, het contrast tussen licht en donker en de “diepte” in de voorstelling. Zij maakt gebruik van metaforen en combineert realistische en abstracte vormen. De symboliek in haar werk is sterk: Janine vertelt een verhaal waar iedereen zijn persoonlijke interpretatie aan kan geven.

De opening van de expositie zal plaatsvinden op zaterdag 21 april om 17.00 uur en verricht worden door mevrouw Marie José Fles, wethouder Zorg, Duurzaamheid en Cultuur in Noordwijk. De expositie loopt tot en met 7 juli 2018 en kan dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur bezichtigd worden.

Woonwinkel Baalbergen Katwijk
Ambachtsweg 13 2222AH Katwijk ZH
071 – 40 33 179
www.baalbergenkatwijk.nl

Comments

comments

DELEN