KATWIJK – Op vrijdag 20 april is het weer tijd voor de Koningsspelen, de grootste kindersportdag van Nederland. Dit jaar zullen ‘De Spelen’ alweer voor de 6e keer georganiseerd worden, zo ook in Katwijk.

Wat zijn de Koningsspelen?
De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen van het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten.

Clinics
Ook dit jaar neemt Come4Sports, onderdeel van het Welzijnskwartier, de organisatie van de Koningsspelen in Katwijk voor haar rekening. Van Come4Sports krijgen de deelnemende scholen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg een draaiboek aangeboden waarmee zij een sportieve dag kunnen organiseren op hun eigen schoolplein. Ook kunnen scholen kiezen mee te doen aan de Koningsspelen op Sportpark de Krom. Door verschillende clinics in samenwerking met aanbieders en verenigingen uit de gemeente en de regio te organiseren, worden de kinderen gestimuleerd om actief te bewegen en kunnen zij kennismaken met verschillende sporten uit de omgeving.

Op sportpark De Krom doen dit jaar bijna 1700 kinderen mee van 19 verschillende basisscholen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Alle kinderen krijgen 2 clinics van 50 minuten aangeboden. De clinics zullen starten om 9:30 uur en eindigen om 12:30 uur. Een ieder is van harte welkom!

Comments

comments

DELEN