KATWIJK – De aanleg van de verlengde Westerbaan kan van start. Het bestemmingsplan is onherroepelijk geworden, daarmee kan de aanleg van start.

De Westerbaan gaat vanaf rotonde Parnassia als 30 km route door getrokken worden naar de Koningin Julianalaan.

Wethouder Klaas Jan van der Bent: ‘Het plan voor het doortrekken van de weg naar de Kon. Julianalaan is in samenspraak met de omgeving gemaakt. Toch blijft zo’n ruimtelijke procedure spannend, omdat je nooit weet of er toch nog ergens bezwaar leeft. Gelukkig was dat niet het geval, en kunnen we nu aan de slag.’

Aanleg
Eerst wordt het ontwerp verder gedetailleerd en worden een aantal vergunningen aangevraagd. Als alles volgens planning loopt, ligt het nieuwe wegdeel er eind dit jaar.

Het doortrekken van de Westerbaan is een eerste stap in de uiteindelijke verlenging van de Westerbaan naar de Boslaan. Dit is een lang gekoesterde wens van de gemeente voor het verbeteren van de bereikbaarheid van de gemeente en de leefbaarheid in de wijk Zanderij, maar dit is vanwege wetgeving over het nabij gelegen Natura2000-gebied Meijendel & Berkheide nu nog niet mogelijk.

Informatie
Voor de start van de werkzaamheden – naar verwachting rond oktober – wordt er nog een informatiebijeenkomst voor de omgeving georganiseerd. Omwonenden van de Westerbaan ontvangen hiervoor te zijner tijd een uitnodiging.

Comments

comments

DELEN