KATWIJK – Op maandag 28 mei is de Nederlandse saxofonist Ben van den Dungen te gast in de RTV-Katwijk radiostudio bij het jazzprogramma ‘It’s All jazz’.

Ben van den Dungen (1960) speelt sinds de beginjaren 80 professioneel in binnen- en buitenland en heeft sindsdien meer dan 5000 optredens verzorgd in meer dan 60 landen. Naast de jazzmuziek speelt van den Dungen ook veel latinjazz met zijn band Nueva Mantega, die vooral in Noord- en Zuid-Amerika grote bekendheid heeft verworven. In de jaren negentig mengde hij steeds meer invloeden van de wereldmuziek met de jazz.
Dat hij zich niet laat beperken tot de pure jazzmuziek blijkt wel uit het feit dat hij ook speelt met zijn band Tango Extremo waarmee hij enorm veel succes heeft in alle delen van de wereld. Van den Dungen is niet alleen te vinden op jazzpodia maar ook in vele theaters waar hij muzikale ondersteuning geeft aan thema’s rond de ontwikkeling van de jazzmuziek, zoals hij onlangs nog in de Leidse schouwburg demonstreerde met het programma ‘Swingin’ Harlem’.

Buiten bespeler van de sopraan- en tenorsax, is hij ook nog muziekdocent, arrangeur en componist.

In het radioprogramma zal dit keer uitsluitend muziek te horen zijn van Ben van den Dungen en zal hij deze ook toelichten. Tevens zal van Dungen ingaan op zijn inspiraties, zijn hoogtepunten en ook de toekomst, waarin bijvoorbeeld de aankomende tour door Polen de eerste in een nog hopelijk lange reeks zal zijn.

De uitzending is te beluisteren bij RTV Katwijk op maandagavond van 21:00 tot 22:00 uur via de bekende kanalen..

Comments

comments

DELEN