KATWIJK – De kampioensschaal kan al twee keer in Katwijkse handen zijn, maar het lukt voetbalvereniging Katwijk in de tweede divisie maar niet om steeds dat laatste stapje te zetten. En dat na een seizoen waarin ze maar liefst 33 van de 34 wedstrijden aan kop hebben gestaan.

Vandaag moet het dan toch echt gebeuren, tegen Kozakken Boys, dé concurrent in de titelstrijd. Bij winst mogen zij zich kampioen van de tweede divisie noemen, terwijl Katwijk aan een punt genoeg heeft om de schaal te pakken.

Katwijk-coach Jack van den Berg tegen mediapartner Omroep West: ‘Wij hebben dit seizoen alleen maar aanvallend gespeeld, heel aanvallend eigenlijk. We moeten een bepaalde agressie in ons spel gaan leggen en vooruit gaan verdedigen’, blikt Van den Berg vooruit. ‘Aan een punt genoeg hebben is een voordeel’, vindt technisch manager Cees Bruinink. ‘Als het gelijk staat, wil je altijd nog winnen, maar in ons geval hoeft dat dit keer niet.’

Warmte
Bij 29 graden wordt de kampioenswedstrijd in tropische sferen gespeeld. ‘Op kunstgras kan de gevoelstemperatuur dan behoorlijk oplopen. Dat is wel iets wat mee gaat spelen. Wij hebben daar onze voorbereidingen wel voor genomen’, geeft Bruinink aan.

Zo zijn warmtevesten uit Duitsland ingevlogen en zijn er bruistabletten voor de spelers. ‘Als je heel veel vocht tot je neemt wordt de balans in je bloed minder, waardoor je minder power hebt. Met die bruistabletten houden we dat wel in balans.’

Comments

comments

DELEN