KATWIJK – De gemeente is van plan een nieuw fiets/voetpad met eventueel een ruiterpad aan te leggen tussen de verlengde Westerbaan en de Laan van Nieuw Zuid. Het fietspad is zowel bedoeld voor de recreatieve fietser als voor woon/werk fietsverkeer.

Om een goede inschatting te maken hoeveel mensen van het nieuwe pad gebruik zullen gaan maken, worden de aantallen fietsers, voetgangers en ruiters in het gebied in de maand mei geteld. Dit gebeurt deels elektronisch en deels handmatig door tellingen op fietskruispunten.

De handmatige tellingen vinden op een zaterdag en een zondag plaats. Deze tellingen vinden in het weekend plaats, omdat dan juist het recreatieve fiets-, wandel- en ruiterverkeer anders is dan op doordeweekse dagen. De handmatige tellingen vinden plaats op de 3 ‘kruispunten’ van het huidige wandel/ruiterpad door de duinen met de Meeuwenlaan, bij het oefenvoetbalveldje/Topaz en bij de Laan van Nieuw Zuid.

Comments

comments

DELEN