KATWIJK – CDA, SGP, ChristenUnie en GemeenteBelangen zijn eruit en hebben woensdagmorgen het coalitieakkoord gepresenteerd. Het is een akkoord op hoofdlijnen, heikele punten zoals de zondagsopenstelling staan er niet in.

Wethouders
CDA – Adger van Helden & Corien van Starkenburg
ChristenUnie – Gerard Mostert Jr.
SGP – Jacco Knape
GemeenteBelangen – Rien Nagtegaal

Lees het hele coalitieakkoord hier – Coalitieakkoord Katwijk 2018 – 2022

De partijen willen bezuinigen en de OZB verhogen met 10 procent. Verder komt een verhoging van de parkeertarieven. Wel is Katwijk al jaren goedkoper dan gemiddeld als we het over gemeentelijke belastingen hebben.

Verder komt in het centrum van Katwijk aan Zee binnen vier jaar een kennis- en cultuurcentrum. De kosten hiervoor zijn maximaal 11 miljoen euro. Er wordt in het najaar van 2018 een locatiekeuze gemaakt tussen de Noordzeepassage en het Baljuwplein. Verder moeten nieuwe betaalbare woningen komen en moeten bestaande woningeigenaren aangejaagd worden te verduurzamen.

Automobilisten moeten het de komende vier jaar wel ontgelden, de fiets krijgt meer prioriteit. Verder wil de nieuwe coalitie een verdiepte N206 en de aanleg van de Pioniersbaan.

De partijen zetten snelheid achter de ontwikkeling van woningen op voormalige vliegkamp Valkenburg. Verder krijgt Unmanned Valley de kans zich te ontwikkelen.

Schoolgebouwen worden de komende tijd zoveel mogelijk gerenoveerd en verduurzaamd.

Comments

comments

DELEN