KATWIJK – Bij Seniorenbelangen Kat-rijn ontmoeten heel veel actieve 55-plussers elkaar, en mevrouw Pieterse, de voorzitter van Kat-rijn vertelt tijdens een feestelijke vaartocht op het Veluwemeer hoe dat allemaal begon:

Kat-rijn ging in 1968 van start in De Kleine Joannes in Katwijk aan de Rijn (vandaar de naam Kat-rijn) maar na een verhuizing naar Katwijk ontmoeten Rijnsburgse, Valkenburgse en Katwijkse senioren elkaar nu elke week in het wijkcentrum de Coligny, aan de Louise de Colignylaan nr. 7 in Katwijk.

Daar worden door de week heen allerlei activiteiten georganiseerd en cursussen verzorgd: Yoga, schilderen, bridgen, meer bewegen voor ouderen, bingo, koorzingen, klaverjassen, jokeren, enzovoort, echt voor elk wat wils.

En mede dankzij dat gevarieerde aanbod is Kat-rijn intussen groot geworden – de club telt nu ruim 400 leden en wordt ondersteund door heel veel vrijwilligers.

Kat-rijn is dan ook al een halve eeuw een geliefd ontmoetingspunt voor gelijkgestemde ouderen, en het is meer dan dat – het is ook een centrum van activiteiten voor ouderen die nog graag bezig zijn.

RTV Katwijk
Wat dat allemaal inhoudt kunt u zien als u kijkt naar de RTV Katwijk reportage van die vaartocht vanuit Elburg: er wordt al die uren aan boord gezellig samen gepraat, gegeten, gelachen en gezongen (vrolijke liedjes uit de oude doos!). En… een enthousiast groepje senioren laat ons en u tenslotte toch ook nog even zien wat de cursus line dancing bij Kat-rijn inhoudt: samen harmonisch (in lijn, en op rij) bewegen, begeleid door mooie muziek.

Kat-rijn 50 jaar wordt door RTV Katwijk uitgezonden op zaterdag 23 juni om 12:00 uur en de week daarna ook alle dagen in Tv-uitzendingen die beginnen om 12:00 uur, 18:00 uur en om 21 uur 30.

Comments

comments

DELEN