KATWIJK – Vanaf 6 juli is het nieuwe centrumgebouw van Vakantiepark Koningshof in Rijnsburg in gebruik. In een halfjaar tijd is de entree van de camping van de familie Kromhout grondig gewijzigd. Na ruim 60 jaar, maken de verschillende gebouwen plaats voor één nieuw centrumgebouw, dat voldoet aan de eisen van deze tijd.

Ontmoetingsplek
De architectuur van het nieuwe centrumgebouw doet denken aan een bloemenkas en bollenschuur ineen. Dat is te zien aan de vorm, het gebruik van veel glas, hout en de natuurlijke kleuren. Maar ook bijvoorbeeld aan de buizen in het plafond en de grote schuifpuien van glas.

Derde generatie
Broer en zus Pim en Penny Kromhout zijn de derde generatie in lijn die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken op het vakantiepark. Onder leiding van vader Flip en moeder Jenny maakte de camping een enorme groei door. Opa Jan Kromhout begon op zijn weilanden een camping omdat hij door een trap van een paard, niet langer als veehouder zijn brood kon verdienen. De voormalige koeienstal met daarin het restaurant De Taveerne zal in het komende najaar worden gesloopt. Hetzelfde geldt voor het naastgelegen gebouwtje De Herberg, dat dienst doet als snackcafé. Menig Rijnsburger bewaart goede herinneringen aan deze twee nostalgische gebouwen. Onder meer door de zomerse vrijdagavonden met live muziek of kleinschalige familiefeesten van november tot maart. “Dat kan straks nog steeds, maar dan in de nieuwbouw”, besluit Pim.

Comments

comments

DELEN