KATWIJK – Na een periode van warmdraaien wordt komende zaterdag het startschot gegeven voor een nieuwe voetbaljaargang. Aan de vooravond van de start van de Tweede en Derde Divisie pakt de sportredactie van RTV Katwijk traditiegetrouw groots uit met de trainersshow. Acht hoofdtrainers schuiven vrijdagavond vanaf 19:00u aan tafel in het sponsorhome van amateurlandskampioen Katwijk om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen.

Langzaam ontwaakt de voetbalplaneet uit haar zomerslaap. Een heerlijke gedachte voor de vele voetballiefhebbers in de gemeente Katwijk. Tevens is het moment aangebroken waarop de vele vragen die er leven beantwoord gaan worden. Weet Katwijk bijvoorbeeld haar prestatiecurve uit het vorige seizoen te evenaren? Na een knotsgek seizoen, waarin verdriet en vreugde dwars door elkaar heen liepen, zijn de Oranjehemden een gewillige prooi voor menig tegenstander. Ook wordt met belangstelling gekeken naar de wijze waarop de tussentijds aangetrokken hoofdtrainer Jack van de Berg zijn stempel gaat drukken op het spel van de Krombewoners.

De honger naar succes bij Rijnsburgse Boys is onverminderd groot. Na de promotie naar het hoogste amateurniveau willen de Uien meer dan anoniem meedoen in het linkerrijtje. Met enkele gerichte versterkingen, de verrassende terugkeer van oer-Rijnsburger Bart Freke en de komst van de ambitieuze oefenmeester Wilfred van Leeuwen is de jacht op sportief succes geopend. Het is nu afwachten hoe snel nieuwe automatismen en patronen zijn ingeslepen om serieus mee te kunnen gaan doen om de prijzen.

In Katwijk Zuid lijkt hoop plaatsgemaakt te hebben voor twijfel. Na een soepel verlopen voorbereidingsperiode zakte Quick Boys in de eerste echte testcase – een KNVB bekerduel tegen DOVO – door het ijs. Met een 3-0 nederlaag en een flinke portie huiswerk wacht in competitieronde 1 uitgerekend een van de grote titelfavorieten, DVS’33. Wordt het een valse start of weet de ervaren nieuwe hoofdtrainer Erik Assink zijn brigade op tijd klaar te stomen voor deze kraker in de Derde Divisie?

Komende vrijdagavond komen bovengenoemde en vele andere prangende vragen langs aan de voetbaltafel. In het fraaie sponsorhome van Katwijk laten acht toonaangevende hoofdtrainers uit de top van het amateurvoetbal hun licht schijnen over de start van de voetbalcompetitie. Tussen 19:00 uur en 21:00 uur schuiven aan:

19:00u-20:00u John Blok (Scheveningen), Erik Assink (Quick Boys), Niek Oosterlee (GVVV) en Robbert de Ruiter (FC Lisse)
20:00u-21:00u Jack v.d. Berg (Katwijk), Dick Heemskerk (Rijnsburgse Boys), Ted Verdonkschot (IJsselmeervogels) en Jack Honsbeek (VVSB)

Wie voetbal liefheeft, stemt vrijdagavond af op FM 106.8 of de webradio via rtvkatwijk.nl. Alles live meemaken? Publiek is welkom dus gewoon gerust sfeer proeven op sportpark de Krom. De toegang is vrij en de koffie staat klaar!

Comments

comments

DELEN