KATWIJK – Het sfeerteam van VV Katwijk stopt per direct met alle sfeeracties van de club. Het sfeerteam gooit de handdoek in de ring na een boze brief van het bestuur. Ze vinden de brief respectloos naar de supporters toe.

In de brief waarschuwt het bestuur de supporters juist op om zich te gedragen. De club staat door excessief gedrag van een groeiend aantal supporters slecht op het lijstje van de KNVB en sommige andere clubs. ‘Het is voor ons als club echt 5 voor 12’.

Het bestuur laat weten op geen enkele wijze fysiek of verbaal geweld te tolereren. Overtreders zullen hard aangepakt worden.

Maar, het sfeerteam slaat terug: ‘Wij als supporters weten dondergoed dat we er niet best voorstaan bij zowel KNVB, politie en media. Hierdoor corrigeren we zelf supporters die dreigen over de schreef te gaan. Dit doen we door ze aan te spreken en met ze in gesprek te gaan.’

Het sfeerteam is ook boos dat de brief niet eerst besproken is met de supporters en vrijwilligers. ‘Via deze weg distantiëren we ons van alle sfeeracties , en zullen wij niet meer corrigerend optreden naar supporters die eventueel over de schreef gaan tijdens een wedstrijd van ons 1e elftal ook stellen wij ons daarin dus ook niet verantwoordelijk.’

Comments

comments

DELEN