De winnaars van links naar rechts: Daan Binnendijk, Robert Straver, Quirinius van Dorp

Op donderdag 23 augustus werd voor de 10e maal het Rijnsoever Schaaktoernooi gespeeld. Het toernooi vond plaats in de accommodatie van tafeltennisvereniging Rijnsoever op Sportpark de Krom. Robert Straver van het Leidsch Schaakgenootschap won het toernooi voor de eerste keer.

“Rijnsoever Schaaktoernooi

De schakers vierden in de Katwijkse feestweek hun jubileum met de 10e editie van het Rijnsoever Schaaktoernooi. Vrijwel alle oud winnaars stonden trappelend van ongeduld aan de start. De gezelligheid en de informele sfeer zijn bij dit toernooi belangrijk. Maar als het startschot nadert neemt de onderlinge rivaliteit toch ook toe. De eerste prijs werd echter weggekaapt door een sterke speler die voor het eerst deelnam: Robert Straver. Straver eindigde een vol punt voor de nummer twee, Quirinius van Dorp. Voor Van Dorp waren de druiven een beetje zuur want hij eindigde voor het tweede jaar achter elkaar op de tweede plaats. Dat lijkt een mooie opmaat richting het toernooi van volgend jaar. Het moet er toch een keer van komen. Van Dorp en Straver deelden in hun onderlinge partij vriendschappelijk de punten met een remise. In de overige partijen deed Straver het net even beter en haalde een punt meer op. Oud winnaar Daan Binnendijk eindigde op de derde plaats. Het gat met de twee toppers was echter zo groot dat halverwege al duidelijk was dat hij niet ging meedingen om de eerste plaats.
Wel won Binnendijk van de nummer twee Van Dorp. Dit bleek achteraf een cruciaal moment op de avond waardoor Straver de eerste plek kon pakken. Geheel onverwachts eindigde de voorzitter van tafeltennisvereniging Rijnsoever, Ed Bruinen, op de 4e plaats. Hij won verrassend van twee oud winnaars, Daan Binnendijk en Eric van ’t Hof. Bruinen liet in de overige partijen net even teveel punten liggen om met de echte cracks mee te doen. Fanatiek tafeltennisser Bruinen schaakt in het dagelijks leven weinig, waardoor de vaste hand ontbrak om tot stabiele scores te komen. Viervoudig toernooiwinnaar Eric van ’t Hof had duidelijk zijn dag niet en eindigde in de middenmoot. Hij kan zijn motor weer een jaartje opladen voor de editie van 2019.

De prestaties van de bovenste vijf deelnemers in de finale poule waren als volgt:
1) Robert Straver (11 uit 12)
2) Quirinius van Dorp (10 uit 12)
3) Daan Binnendijk (8,5 uit 12)
4) Ed Bruinen (8 uit 12)
5-6) Gideon van de Bent en Eric van ’t Hof (7,5 uit 12)

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

DELEN