KATWIJK – Vrijwilligers van de lokale omroep RTV Katwijk zijn zaterdagmorgen tegengewerkt door medewerkers van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn; althans dat zegt Gerard Bol, bestuurslid van de omroep.

Weggestuurd
Zaterdagmorgen wilde het radio-team van RTV Katwijk het ‘Fast Car event’ live verslaan op de radio. Om dat te doen parkeerde de medewerkers de radio-bus in de berm. Dit tot ongenoegen van een medewerker van de Oranjevereniging. Gerard Bol laat weten dat ze moesten verdwijnen omdat:’ hun frequentie zouden verstoren, de verkeersveiligheid belemmerden, ons niet hadden aangemeld bij de organisatie voor deze plek en nog wat andere losse geestelijke flodders voegde hij ons toe.’

Aart Rietveld, technisch coördinator van RTV Katwijk zegt dat het verstoren van de frequenties klinkklare onzin is: ‘afgelopen zaterdag zei men dat er al storing was veroorzaakt voordat wij überhaupt apparatuur aan hadden staan’.

Boos
De Oranjevereniging zou ter plaatse hebben gezegd dat er een vergunning moet worden aangevraagd om live radio te maken. De vergunning werd echter pas vier dagen van te voren gepubliceerd. ‘Hoe serieus neem je de procedure’, aldus Gerard Bol. Bol gaat verder: ‘Waarom is de O.V. niet pro-actief en benadert ze ons niet als zoiets nodig is? We verslaan al jaren deze feestweek en nu ook weer met achttien uur live radio.’

Reactie
De Oranjevereniging is om een (telefonische) reactie gevraagd, maar we kregen alleen een schriftelijke. ‘Bijzonder dreigement, maar dat ter zijde. Die wagen is niet weggestuurd, maar naar een andere plek verwezen. Hij ging naast onze steunzenders voor de veiligheid staan en dat leek ons niet slim. Graag voor de volgende keer vooraf dit soort afspraken maken en niet op eigen initiatief een evenemententerrein betreden.’

Comments

comments

DELEN