“Ondanks dat de SGP niet meer hetzelfde is als in het oprichtingsjaar 1918 mogen en kunnen we nooit onze Bijbelse principes loslaten. Deze blijven vast verankerd in onze basisbeginselen”, was de conclusie van Roelof Bisschop op de jubileumavond ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de partij. “De tijden en de maatschappij waar we in staan zijn veranderd, dus je moet je als partij daarop aanpassen. Onze principes blijven natuurlijk hetzelfde.” Ds. Kempeneers sloot de avond af, en benadrukte dat de SGP moet zoeken “naar de vrede voor de stad”.

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in de Vredeskerk was er ook volop ruimte voor samenzang. Er was zelfs een ensemble samengesteld, dat onder leiding van Hugo van der Meij enkele muziekstukken ten gehore bracht. Speciaal voor deze gelegenheid was er een jubileumlied geschreven waarin de dank aan God werd gegeven. Na afloop werd er volop nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Comments

comments

DELEN