Tarkett, wereldwijd leider in vloerinnovaties, rolt op 18 september de rode loper, gemaakt van gerecyclede visnetten, uit voor scholieren die meedoen aan de Beach Clean Up. Tarkett is partner van ‘Healthy Seas, a journey from waste to water’, een initiatief dat afval – met name visnetten – verwijdert uit de zeeën.

Het doel van Healthy Seas is om gezondere zeeën te creëren en zwerfvuil te recyclen in textielproducten. De terug gewonnen visnetten worden door Aquafil getransformeerd en geregenereerd tot ECONYL®-garen, een hoogwaardige grondstof voor het maken van nieuwe producten, zoals DESSO tapijten.

Tarkett en Healthy Seas slaan de handen opnieuw ineen met Stichting Herpetofauna, een non-profit organisatie, die zich inzet voor bedreigde reptielen, amfibieën en hun leefomgeving. Zij ondersteunen ook projecten en initiatieven, die conservatie en educatie van reptielen en amfibieën als doel hebben.

Naar verwachting zullen ongeveer 30 schoolkinderen van basisschool Meander in Tilburg deelnemen aan de actie, in een poging het bewustzijn te vergroten en voorlichting te geven over zwerfvuil op zee. Naast de kinderen helpen ook docenten, ouders en lokale strandschoonmaakgroepen mee. Het evenement wordt georganiseerd door Healthy Seas, Grondstofjutters, Stichting Herpetofauna en Tarkett. Jaarlijks wordt ongeveer 640.000 ton aan vistuig verloren of achtergelaten op zee, waardoor miljoenen zeedieren onnodig worden gedood.

Het evenement begint om 10.30 uur en bestaat, naast het opruimen van het strand, uit een tentoonstelling. Hier worden creatieve werken van de scholieren getoond, evenals visnetten en producten gemaakt van ECONYL®-garen. Deelnemende kinderen krijgen de kans om de levensgrote mascottes van Stichting Herpetofauna en Healthy Seas te ontmoeten, Astro de schildpad en Echo de dolfijn. Ook kunnen ze presentaties bijwonen van vertegenwoordigers van de organisatoren. Een rood tapijt, door Tarkett gemaakt van ECONYL®-garen, zal de kinderen naar het strand leiden.

Dirk van Gestel, marketing manager van Tarkett Nederland: “We zijn erg blij dat we met de Beach Clean Up een bijdrage kunnen leveren aan het schoner maken van de stranden. Samen met een aantal collega’s en natuurlijk de 30 schoolkinderen willen we van dit evenement een groot succes maken. We vinden het belangrijk om jonge kinderen bewust te maken van het belang van schone oceanen. De rode DESSO loper, gemaakt van ECONYL®-garen, rollen we dan ook graag uit.”

Dit educatieve evenement volgt een maand, nadat Tarkett Healthy Seas volgde tijdens een duiktrip in de Noordzee.

De video is hier beschikbaar: https://www.facebook.com/healthyseas/videos/2062693123783519/.

Comments

comments

DELEN