KATWIJK – De Rabobank Leiden/Katwijk en de lokale omroep RTV Katwijk gaan samenwerken. Dat hebben de twee partijen zaterdagmiddag in het radioprogramma RTV Magazine bekend gemaakt.

Eric Haasnoot van de Rabobank was te gast in het radioprogramma om te vertellen over waarom de Rabobank lokale verenigingen steunt.

‘Verenigingen en clubs hebben een belangrijke maatschappelijke rol in de samenleving. Wij vinden dat belangrijk. Eigenlijk is een vereniging het cement van de maatschappij, en van groot belang voor de toekomst. Daarom zijn we vanuit de Rabobank betrokken bij het verenigingsleven. Daarom vinden we deze samenwerking ook heel belangrijk.’ aldus Haasnoot.

De Rabobank gaat minimaal een jaar de omroep sponsoren met een financiële injectie. Bart van der Pol, bestuurslid van RTV Katwijk, vertelde waarom sponsoring zo belangrijk is.

‘RTV Katwijk krijgt financiële ondersteuning vanuit de gemeente. Per aansluiting krijgen wij 1,30 euro. Dat is niet genoeg, maar er zijn ontwikkelingen gaande dat die subsiedie uitgebreid wordt. Van ons wordt dan wel verwacht dat wij de helft van wat wij nodig hebben zelf opbrengen. Dat doen we door reclames, leden en natuurlijk sponsoring.’

Na het radioprogramma was het tijd om de echte handtekening onder de samenwerking te zetten.

Comments

comments

DELEN