KATWIJK – De wedstrijd Katwijk – Kozakken Boys is zaterdagmiddag in de tweede helft stilgelegd na een opstootje op het veld. Volgens onze sportverslaggever bij de wedstrijd op de Krom kreeg Katwijk-speler Robbert Susan een duw van Ton Cornelissen, assistent trainer bij Kozakken Boys.

De wedstrijd, bestempeld als risicowedstrijd, werd hierop stilgelegd door scheidsrechter Sander de Brito Roque. Beide heren hebben een directe rode kaart gekregen. Ook andere spelers hebben zich bemoeid met de schermutseling. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk.

Enkele minuten na het hervatten van de wedstrijd kwam Katwijk op een 0-1 achterstand te staan door een goal van Charlton Vicento. In de 78e minuut kon Katwijk-speler Marciano Mengerink een penalty benutten en kwam de stand (tevens eindstand) op 1-1.

De wedstrijd stond al onder druk omdat de gemeente, op aangeven van de politie, de match had aangemerkt als een risicowedstrijd. Supporters van o.a. FC Dordrecht zouden plannen hebben om de wedstrijd (opnieuw) te verstoren. Als gevolg hiervan waren er aan de kassa geen toegangskaarten te koop en moesten de supporters uit Werkendam verplicht met het georganiseerde busvervoer naar Katwijk afreizen. Ook was er veel politie op de been die overigens niet in actie hoefde te komen: buiten de lijnen waren er geen ongeregeldheden.

Na afloop van de wedstrijd sprak RTV Katwijk-verslaggever William Hufkens met man-of-the-match Bart Sinteur:

Comments

comments

DELEN