KATWIJK – De mannen van Solar-systemen Grasshoppers hebben zaterdag een gemakkelijke overwinning geboekt op River Trotters

Zaterdag moesten de mannen naar Hardinxveld-Giessendam voor een bekerwedstrijd. In het 1e kwart was het even wennen. Maar al snel had Grasshoppers de smaak te pakken en kon er naar een voorsprong toe worden gewerkt. Het hoogtepunt van dit kwart was de alley-hoop play vanaf de middellijn van Jos van der Laan op Sjoerd van Vilsteren die deze strakke pass snoeihard af dunkte.
Het 1e kwart eindige met een 14-23 voorsprong.

In het 2e kwart werd het allemaal wat slordiger waardoor de basket niet zo goed gevonden kon worden. Glenn Schijf moest ongelukkig uitstappen met een probleem aan de schoenen en kon daardoor niet meer terugkeren. Het 2e kwart werd met 1 punt verschil verloren waardoor de ruststand op 27-35 kwam.

Na de rust waren de mannen gebrand om de voorsprong snel uit te bouwen. Dit lukte, omdat de aanvallen heel goed uitgespeeld werden. Alle opties in de aanval konden gebruikt worden en al snel moest River Trotters in een time-out vluchten. Dit hielp echter niet, want Grasshoppers stoomde lekker door. Het kwart werd met 6-21 gewonnen en hierdoor kwam er een 33-56 voorsprong op het bord na 3 kwarten.

Het 4e kwart was niet heel anders. Grasshoppers ging lekker door, op een paar minuten na. In deze minuten werd het spel een beetje slordig. Gelukkig kond dit snel weer omgedraaid worden en met een hele verre driepunter van Bas Rozendaal werd de eindstand bepaald op 45-81.

Dit betekent dat Heren 1 een ronde verder gaat bekeren. De volgende tegenstander is echter nog niet bekend.

Scores: Bas Rozendaal 20 (9 rebounds), Sjors Besseling 14, Jake Prins 12, Jos van der Laan 11 (7 assists), Wouter Breel 6 (7rebounds), Sjors Bootsman 6, Tomas Breel 6, Sjoerd van Vilsteren 4 (10 rebounds), Mitchell van den Berg 2

Comments

comments

DELEN