foto: de overhandiging van het boek door Cecile Boumans (links) aan mevrouw Lenie Beuker.

In het jubileumjaar van de kunstschildersvereniging Pictura werd de expositie in het centrum van Katwijk druk bezocht en heeft het bezoek niet alleen genoten van de kunstwerken van de schilders, maar zijn er ook weer enquêtes ingevuld. Het publiek heeft een mening gegeven over het geëxposeerde werk.

De expositie werd ondanks de hitte druk bezocht door mensen uit Katwijk en omgeving, waaronder veel vaste bezoekers, en door toeristen uit alle windstreken uit Nederland en zelfs het buitenland.
De stemformulieren werden door bijna de helft van alle bezoekers ingevuld waarbij twee schilderijen konden worden aangewezen die men het mooiste vond en/of de meest favoriete keuze was.

Het schilderij ´Op z’n kop‘, geschilderd door Cecile Boumans, was het meest favoriete werk. De tweede keuze viel op ‘Meeuwen boven zee’ van Marjo van ’t Veld-Jonker.
Er waren vijf stemformulieren met exact deze twee werken in deze combinatie.
Na loting kwam als winnaar mevrouw Lenie Beuker uit Alphen aan den Rijn uit de bus.
Mevrouw Beuker kwam samen met echtgenoot naar het atelier van Pictura, een lokaal op het speelterrein van de voormalige Mauritsschool, waar de maakster van het schilderij haar het boek kon overhandigen: ‘Hans von Bartels, schilder tussen het vissersvolk´ een publicatie, die is verschenen bij de huidige tentoonstelling in het Katwijks Museum. Mevrouw Beuker toonde zich verheugd over deze prijs en nam het boek dankbaar in ontvangst.

 

Comments

comments

DELEN