REGIO – Diverse politieke partijen willen een nachtelijk busnetwerk tussen de Leiden en andere gemeenten van de regio. Dat blijkt uit een brief van onder andere Sonny Spek van partij DURF uit Katwijk.

De brief is gestuurd naar verschillende gemeenteraden in de regio. In de brief wordt naar steun gevraagd om de provincie onder druk te zetten om zodoende een nachtelijk busnetwerk tussen gemeenten op te stellen.

Vorige week is in de gemeente Teylingen een motie aangenomen waar steun voor een nachtelijk bussennetwerk werd uitgesproken. Drie verschillende politieke partijen, namelijk Durf, Nieuw Elan en de D66 stuurde vervolgens een brief gestuurd naar verschillende gemeenteraden met als doel om soortgelijke initiatieven te ondernemen in meer gemeenten

De partijen vinden een goede busverbinding tussen de gemeenten van groot belang in een 24-uurseconomie. Maar ook voor stedelijke recreatie, zoals bioscoopbezoek. Het moet dus mogelijk zijn om in de avond naar de bioscoop te gaan in Leiden en ook dezelfde avond de bus terug naar Katwijk te nemen.

Fractievoorzitter Sonny Spek van DURF zegt: ‘Het is altijd lastig om dit soort zaken in regionaal verband te regelen, maar wij hopen dat wij met een goede intergemeentelijke samenwerking onze doelen kunnen bereiken.’

Ook vanaf half 1 s’nachts van gemeente naar gemeente te reizen moet met openbaar vervoer mogelijk worden vinden de initiatiefnemers. Niet alleen zou dit praktisch zijn voor nachtbrakers, maar ook zou het getuigen van een sterke regio, omdat zo de gemeenten de kans krijgen dat zij samen sterk staan.

Comments

comments

DELEN