Een vijftiental namen van het afgelopen jaar overleden dierbaren werd in de viering van Allerzielen in de Katwijkse r.-k kerk afgelezen en een foto van hen werd met de beamers geprojecteerd. Nabestaanden ontstaken voorin de kerk een kaars waarmee alle overledenen in het licht werden gezet. Middels uitgesproken teksten, gedichten, stilte, gebed en liederen werd in een viering van woord en gebed, met als voorganger gebedsleider Anneke Noordermeer – Karremans, bij deze overledenen stilgestaan.

Na afloop gingen alle aanwezigen naar het betreffende graf of de plek bij de urnenmuur waar er werd gebeden, geluisterd naar het door het kerkkoor Cantemus gezongen ‘Avé Maria’ o.l.v. dirigent / muzikaal begeleider Niek van der Meij en de graven werden gezegend. Met het op de graven plaatsen van de aangestoken graflichten kwam er een einde aan een mooi, warm en dierbaar moment van samenzijn.

Elkaar ontmoeten
Natuurlijk was er ook in de grote zaal van ‘de kleine JOANNES’ de gelegenheid om onder het genot van een kop koffie / thee met elkaar na te praten. Voor iedereen was er een gedachteniskaartje beschikbaar met de namen van de overledenen onder het thema ‘Want Gij zijt bij mij’. Voor de nabestaanden van de vijftien overleden dierbaren was er voorin de kerk het houten gedachteniskruisje met de naam en datum van overlijden zo ook de kaars die in de viering van Allerzielen was aangestoken om mee te nemen.

Op de website www.joannesdedoper.nl is in de rubriek ‘Fotogalerij’ een overzicht van foto’s van deze viering van Allerzielen terug te zien.

 

Comments

comments

DELEN