KATWIJK – Het gemeentebestuur ziet twee opties om vuurwerkvrije zones in te voeren tijdens komende jaarwisseling. Vrijwillig vuurwerkvrije zones of vuurwerkvrije zones op basis van dierenwelzijn en milieu.

Het voorstel komt na een motie van de raad. Die wilde een onderzoek naar de haalbaarheid van vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling.

De politie heeft al aangegeven geen handhavingscapaciteit beschikbaar te stellen voor toezicht op vuurwerkvrije zones.

Vuurwerkvrij op basis van dierenwelzijn en milieu
Locaties die geschikt zijn als vuurwerkvrije zone aankomende jaarwisseling zijn de Dorpsweide in Valkenburg, het park in de Schutterswei, het Ridderbos en het bos met kinderboerderij gelegen achter de Wilbert.

Vrijwillige Vuurwerkvrije zones
Bij deze variant bepalen bewoners zelf of ze delen van de openbare ruimte vuurwerkvrij willen maken. Bewoners kunnen gezamenlijk afspraken maken om in een straat geen vuurwerk af te steken. Of juist een locatie aan te wijzen waar het afsteken van vuurwerk juist wel kan. Handhaving geschiet ook door de bewoners zelf.

De gemeenteraad bespreekt donderdag de twee opties.

Comments

comments

DELEN