KATWIJK – Op 19 november is een informatieavond over het opzetten van een buurt WhatsApp-groep. Uit onderzoek blijkt dat er minder wordt ingebroken in wijken met een buurt WhatsApp-groep.

In Katwijk zijn er al bijna 40 WhatsApp-groepen actief. Toch kan het zijn dat er op sommige plekken nog geen groep is. Daarom vindt op maandag 19 november een informatieavond plaats over het opzetten van een buurt WhatsApp-groep. De avond start 19.30 uur in het gemeentehuis van Katwijk.

Hoe werkt het?
Een buurt WhatsApp-groep wordt beheerd door één of meerdere buurtbewoners. Leden kunnen elkaar via WhatsApp snel op de hoogte brengen van alarmerende of dreigende situaties, zoals een inbraak of een verdacht persoon in de omgeving. De beheerder zorgt er voor dat de groep alleen wordt gebruikt waarvoor die bedoeld is.

Informatieavond op 19 november
Tijdens de informatiebijeenkomst op 19 november delen beheerders van bestaande buurt WhatsApp-groepen hun ervaringen. Daarnaast krijgen bezoekers informatie hoe een groep te starten is. Opgeven is gewenst via communicatie@katwijk.nl.

Comments

comments

DELEN