Vanaf 1 december aanstaande start de inschrijving voor Start Running van Atletiek Vereniging Rijnsoever. Start Running is de jaarlijkse hardloopcursus voor iedereen die (weer) wil beginnen met hardlopen. De cursus start op 12 januari 2019 en duurt 15 weken met als doel op 27 april (Koningsdag) de Ronde van Katwijk te lopen.

Jaap van der Plas is coördinator van Start Running. Jaap: “Onze atletiekvereniging organiseert al 27 jaar een cursus voor beginnende hardlopers. Vaak willen mensen wel hardlopen, maar lopen ze liever niet alleen, of weten ze niet hoe ze het hardlopen moeten opbouwen. Bij AV Rijnsoever train je in een groep met 20-25 lopers van ongeveer hetzelfde niveau. We hebben vier groepen, dus voor iedere loper is er een goede aansluiting. Na de training praten we met elkaar over de voortgang onder het genot van een kopje koffie/thee. Ook gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel!”

Gediplomeerde begeleiding
“Per groep zijn er twee vaste trainers aanwezig. De trainers zijn gediplomeerd en zeer betrokken bij hun groep. Onze ervaring is dat het lopen in een groep het makkelijker maakt om het hardlopen vol te houden. Na de cursus is er goede begeleiding zodat iedereen kan instromen in een van de bestaande groepen. Blessurepreventie is een groot aandachtspunt bij AV Rijnsoever, daarom werken wij samen met een manueel- en fysiotherapeut. Vorig jaar is een pilot gedraaid met begeleiding door twee fysiotherapeuten met als resultaat dat de uitval door blessures tijdens de cursus met 25 tot 40% is afgenomen. Mooie resultaten waar de beginnende lopers van dit jaar hun voordeel mee kunnen doen.”

Blij met vrijwilligers en sponsoren
“Bij AV Rijnsoever draaien we vooral op vrijwilligers. Om als vereniging iets extra’s te kunnen doen, is sponsoring nodig. Wij zijn dan ook blij met onze sponsoren. De sponsoren van dit jaar zijn Confianza, Travel XL Reisbureau  Katwijk en A+ Rigging uit Medemblik. Confianza sponsort onder meer de hardloopkleding van de trainers. Reisbureau Katwijk en A+ Rigging dragen als shirtsponsor eveneens Atletiek Vereniging Rijnsoever een warm hart toe. Daarnaast helpt Running Center AV Rijnsoever bij de aanmeldingen van de cursus Start Running. De eerste 25 inschrijvers ontvangen een gratis paar hardloopsokken. Ook krijgen zij 10% korting op hardloopkleding en -schoenen. Tijdens de lange koopavond op 14 december kan je bij Running Center terecht voor informatie over de cursus en je direct inschrijven. Wij zorgen voor een hapje en drankje. Aarzel dus niet, kom langs of meld je vanaf 1 december direct aan.” Het maximaal aantal deelnemers is 100, dat betekent dat als er meer inschrijvingen zijn je op een wachtlijst komt en later zal worden bekeken of je kan deelnemen.

 

Inschrijving start 1 december a.s.

“De cursus kost € 90 per deelnemer. Hiervoor krijg je 30 gevarieerde trainingen, een hardloopshirt en inschrijving voor de Ronde van Katwijk. Op woensdagavond (19.30 uur) trainen we op de hardloopbaan, op zaterdagochtend (9.15 uur) lopen we over de weg, op strand of door de duinen. Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op onze website: https://www.avrijnsoever.nl/startrunning. Heb je nog geen cadeau voor Sint of kerst? Doe dan een hardloopcursus cadeau. Bij Running Center is een cadeaubon te koop. We zien je graag 12 januari bij AV Rijnsoever.”

Comments

comments

DELEN