RIJNSBURG – Het was het gesprek van de dag in na de wedstrijd Rijnsburgse Boys tegen AFC zaterdag: de vrouwelijke streaker die na 20 minuten spelen het veld op kwam rennen. Het vrouwelijk schoon hielp Rijnsburgse Boys niet aan de overwinning, maar de actie werkte wel sfeerverhogend. En dat was precies de bedoeling van HKR; de Harde Kern Rijnsburgse Boys.

‘Ik heb wel wat commentaar van wat moeders gekregen’, zegt een woordvoerder van HKR tegen mediapartner Omroep West. ‘Maar over het algemeen werd er toch vooral leuk op gereageerd.’ Twee jaar geleden is de HKR begonnen met ludieke acties. ‘Ook een beetje ingegeven door de strengere regels van de KNVB. Logisch ook, want vuurwerk en rookpotjes kunnen natuurlijk gevaarlijk zijn in het publiek.’

Ultieme droom
En dus is er nu een vast clubje binnen de HKR die dit soort acties verzint. ‘We vinden het leuk om te bedenken en te organiseren’, aldus de woordvoerder. Het doel is dat het sfeerverhogend werkt. ‘De naakte dame op het veld was de ultieme droom van één van ons.’

Raily Ignacio
Raily Ignacio van AFC kon de actie wel waarderen, ‘zo die had een paar tieten staan!’

 

Comments

comments

DELEN