KATWIJK – Donderdag zal er archeologisch onderzoek worden gedaan naar molen de Vlinder in De Horn te Rijnsburg. Door deze werkzaamheden ontstaat er een goed beeld van welke resten van de molen nog aanwezig zijn in de ondergrond. Het onderzoek wordt gedaan omdat op de molenplaats een “historische” zitplek voor de toekomstige bewoners zal worden gemaakt. De molenfundamenten blijven behouden en worden aan de oppervlakte vrijgegraven en beschreven. RAAP Archeologisch Adviesbureau voert het onderzoek uit.

De restauratie- en reconstructiewerkzaamheden worden waarschijnlijk in de 2e helft van 2019 uitgevoerd. Dit bestaat uit het zichtbaar maken van de een klein deel van de fundamenten als dat mogelijk is. Ook is er een wens om een deel van de muur op te metselen op dezelfde manier zoals deze oorspronkelijk was. Als de werkzaamheden klaar zijn, ontstaat er een mooie en historische zitplek voor de bewoners.

Comments

comments

DELEN