FOTOBuurschap Berkhey kernteam en COUP tekenen intentie-overeenkomst.

KATWIJK – ‘Een unieke samenwerking voor een uniek gebied!’ Buurschap Berkhey en Erfgoed herontwikkelaar Coup willen samen aan de slag met de monumentale barakken vlakbij voormalig vliegkamp Valkenburg en het gebied daar omheen.

Buurschap Berkhey is het project van MakenBewaren waarin de nu leegstaande barakken een buurschap gaan vormen. COUP is een erfgoed ontwikkelaar met oog voor duurzaamheid en collectiviteit. COUP ontwikkelt oude gebouwen, gebieden met oog voor de omgeving en aandacht voor circulaire uitgangspunten. Zij brengen verbindingen tot stand tussen investeerders en toekomstige gebruikers.

Het Buurschap-plan is ambitieus op het gebied van duurzaamheid, energie, afval- en grondstoffen. En ook nieuwe woonvormen en samenhang tussen bewoners en gebruikers zijn een integraal onderdeel van de visie. De COUP-Group onderschrijft dit streven en heeft daarvoor een werkend financieel draaiboek uitgewerkt.

Maandag 17 december hebben het kernteam van Buurschap Berkhey en projectontwikkelaar Coup daarvoor een Intentieverklaring ondertekend. Ze spreken af het komend jaar hun krachten te bundelen en de invulling van gebouwen en terrein verder uit te werken.

Direct na deze ondertekening gaan ze met wethouder Gerard Mosterd jr de aanpak met financiële onderbouwing bespreken.

Buurschap Berkhey en COUP zijn erg enthousiast en hopen binnenkort te kunnen overgaan tot de aankoop van de eerste barakken.

Comments

comments

DELEN