Foto: Uitreiking certificaat op 20 december door burgemeester Visser aan Henk Binnendijk

Burgemeester Visser reikt het BKN 100%-kringloop keurmerk uit aan De Brug Kringloop in Katwijk.

Ruim 10 jaar geleden startte De Brug Kringloop haar werk in Katwijk. In die periode is het uitgegroeid tot één van de grotere kringloopwinkels van de regio. Vijf dagen in de week is het in het pand aan de Heerenweg in Katwijk een drukte van belang. Niet alleen met mensen die op zoek zijn naar leuke of noodzakelijke artikelen. Ook mensen die spullen kwijt willen, weten de weg naar De Brug te vinden Op deze wijze levert De Brug Kringloop een belangrijke bijdrage aan een meer duurzame samenleving.

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor en vraag naar kwaliteit. Ook binnen de kringloopwereld is daar aandacht voor. De landelijke branchevereniging van kringloopbedrijven (BKN) heeft daarom het initiatief genomen tot het instellen van een keurmerk. Kringloopbedrijven die aan dat keurmerk voldoen, hebben aangetoond op een professionele, veilige en verantwoordelijke manier met mensen en materieel om te gaan. De Brug Kringloop is dan ook trots dat, na een uitgebreid onderzoek door een onafhankelijk bureau, aan hen dit keurmerk is verleend.

Eind december kwam burgemeester Visser naar de Heerenweg om aan Henk Binnendijk        (coördinator van De Brug Kringloop) het keurmerk uit te reiken. Niet alleen een mooie oorkonde maar ook een muurschild wat aan elke bezoeker duidelijk maakt dat deze winkel ‘100% kringloop’ is. De uitreiking werd bijgewoond door de vele vrijwilligers en de medewerkers die iedere dag opnieuw zo’n belangrijke bijdrage aan het succes van De Brug Kringloop leveren.

Comments

comments

DELEN