Een kwalitatief goed en bruisend kinderkoor met 35 leden bestaat nog en De Vrolijke Noot van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk is daar al bijna 12,5 jaar een exponent van. De perfecte combinatie van treffende teksten, prachtige muzikale begeleiding en beleving bij alles wat gezongen wordt, leidt tot vele aanvragen bij oprichtster en dirigente Agnes Bol. Zo ook het verzoek oktober 2018, je moet er vroeg bij zijn, van het pastorale team van de parochie H. Augustinus om zondag 20 januari 2019 te komen zingen in de parochiële gezinsviering in Voorschoten in de H. Laurentiuskerk als afsluiting van de eerste parochiële bijeenkomst over gezinscatechese. Bol: ,,Zo gezegd, zo gezongen!”      

Na afloop van deze viering in een bomvolle kerk, bijna louter gevuld door jonge gezinnen, waren er prachtige reacties te beluisteren van aanwezigen op hetgeen de kinderen van De Vrolijke Noot lieten horen. ,,Wat een schitterend lied was dat van de bruiloft in Kana. En dan horende dat het in twee repetities moest worden ingeoefend. Maar ik kreeg helemaal kippenvel bij die solo van dat lied over de kracht van uw liefde. Wat een verrijking voor deze viering, dit kinderkoor uit Katwijk”, aldus een trouwe oudere Voorschotense kerkganger.

Parochiële gezinscatechese
Dit is een nieuw project voor alle gezinnen uit de gehele parochie met kernen in Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar. Er doen nu ruim zestig gezinnen mee. Het project is zo opgezet dat elk gezinslid deelneemt aan het programma, dus ook de ouders. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen en het eerste communieproject zo ook de vormselvoorbereiding maken deel uit van deze gezinscatechese. De volgende bijeenkomst van de gezinscatechese in Voorschoten is op zondag 17 maart. Nieuwe gezinnen zijn van harte welkom om alsnog aan te haken m.u.v. voor de eerste communie en het vormsel. Voor meer informatie kunt u mailen naar Gezinscatechese@parochie-augustinus.nl.

De Vrolijke Noot
De kinderen van De Vrolijke Noot hadden ook al op aanvraag zaterdag 19 januari gezongen bij het diocesaan inluidmoment voor de Actie Kerkbalans 2019 in Katwijk. Bol: ,,Beide dagen waren er toch ruim twintig koorleden aanwezig. Wij gaan nu met z’n allen weer verder repeteren voor de komende viering en optredens op verzoek in zorgcentra in de regio in het kader van ‘Fonds 1818: Koren zingen voor ouderen’. Wilt u meer zien en horen van ons kinderkoor? Kijk dan maar op onze site www.devrolijkenoot.be en Facebookpagina.”

 

Comments

comments

DELEN