KATWIJK – Maandag heeft wethouder Rien Nagtegaal het label ‘SCHOOL op SEEF’ uitgereikt aan de Ds. R.P.A. Rutgersschool en Sjaloomschool in Katwijk aan Zee. Het label toont aan dat deze scholen voldoende aandacht schenken aan verkeerseducatie en verkeersveiligheid in hun schoolomgeving. Wethouder Rien Nagtegaal: “In Katwijk doet de meerderheid van de scholen al mee aan School op Seef. Maar nog niet alle scholen. Ik roep vooral deze scholen op om dit voorbeeld te volgen. Voor kinderen is het van groot belang dat zij leren hoe zo veilig en zelfstandig mogelijk deel te nemen aan het verkeer “. Zowel de Rutgersschool als Sjaloomschool ontvangen dit label opnieuw.

School op Seef programma
SCHOOL op SEEF is het programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Met dit programma worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. In Katwijk zijn nu 4 scholen met het School op Seef label: de Rutgersschool, Sjaloomschool, Prins Willem Alexanderschool en Van der Brugghenschool. Bij de Rutgersschool en Sjaloomschool gaat het om herlabeling.

Doel programma School op Seef
Het programma SCHOOL op SEEF heeft als doel dat de schoolomgeving en de schoolroutes veilig zijn ingericht en dat er praktisch en theoretisch verkeersonderwijs in alle groepen van de basisschool plaatsvindt. Daarnaast worden kinderen gestimuleerd zo veel mogelijk met de fiets of lopend naar school te gaan.

Comments

comments

DELEN