Buurschap Berkhey zet zich in voor het behoud en de herontwikkeling van de oude barakken langs de Wassenaarseweg, vlakbij voormalig Vliegkamp Valkenburg. De barakken zijn samen een gemeentelijk monument. Tot op heden zijn wij de enige partij die een concreet (groei)plan heeft gepresenteerd. Het doel daarvan is het gebied te behouden met sociaal-maatschappelijke functies. Een plan dat haalbaar is en naar het geheel kijkt, daarvoor is wel samenwerking nodig van alle partijen.

Ondertussen heeft het Rijk besloten de eerste barak te koop te zetten en dat baart ons zorgen! Versnippering van het eigendom leidt tot een rommelige ontwikkeling van het gebied. Bovendien: met de losse verkoop wordt bijna onmogelijk dat het gebied daarna nog openbaar zal zijn en een functie voor de gehele samenleving kan vervullen.
Meer informatie over het plan van Buurschap Berkhey kunt u lezen op de website: www.buurschapberkhey.nl.

Comments

comments

DELEN