KATWIJK – We moeten in 20150 klimaatneutraal zijn. Dit betekent dat de fossiele brandstoffen ruimte moeten maken voor hernieuwbare, duurzame energie. Alle woningen moeten daarmee aardgasvrij verwarmd kunnen worden.

Om de bewoners van Katwijk te informeren over energiebesparing en te helpen om hun huis te verduurzamen, werkt de gemeente met een wijkgerichte aanpak. Dit is al gebeurd in de Molenwijk en in Frederiksoord en op het moment loopt er een wijkgerichte aanpak in Valkenburg.

In Valkenburg zijn al bijna 120 aanmeldingen van bewoners die graag een bezoek ontvangen van de energieambassadeurs. Zij hebben inmiddels al van bijna 50 huizen warmtefoto’s gemaakt. Een warmtefoto laat zien hoe een woning geïsoleerd is, waar de warmte ontsnapt en waar de kou naar binnen komt.

Informatieavond
‘Op donderdag 18 april bent u van harte welkom op de informatieavond over de woningen in Valkenburg. De gemeente organiseert deze avond met de energieambassadeurs en het Duurzaam Bouwloket.’ Met de inzichten van de energieambassadeurs geeft Duurzaam Bouwloket energieadvies per huistype en informatie over de kosten en opbrengst van duurzaamheidsmaatregelen. Ook wordt tijdens de avond een informatiemarkt gehouden. Er staan stands met informatie van verschillende bedrijven en stichting 20duurzaam20.

De informatieavond vindt plaats op 18 april in Het Dorpshuis. Het aantal zitplekken is beperkt, meld u dus aan door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl

Comments

comments

DELEN