RIJNSBURG – Een buitenkansje voor groep 8 van de Marnixschool. De leerlingen mochten onder begeleiding van Kees-Jan van Maanen een bezoek brengen aan de fabriek van de bakkerij.

Van Maanen is als duurzaam bedrijf volop in ontwikkeling en wilde graag een voorbeeld stellen aan de jeugd van de toekomst, die momenteel een project op school houdt over energie.

Zo kregen zij te horen dat er geen voedsel verspild wordt, maar dat versgebakken brood wat overblijft, bestemd is voor de voedselbank en de Dorcas kringloopwinkel. Verder wordt afval gescheiden en heeft het bedrijf led-verlichting.

De robotarm die de platen broodjes versjouwde maakte veel indruk op de leerlingen. En dat ze zo dichtbij het productieproces konden volgen, was voor velen toch wel een unicum. De Marnixschool bedankt bakkerij Van Maanen en Stichting 20Duurzaam20 voor deze leerzame ochtend.

Comments

comments

DELEN