KATWIJK – Binnenkort gaat RTV Katwijk verhuizen naar de nieuwe locatie in ’t Heen. Zo’n verhuizing van een studio is geen sinecure. Daar komt, naast de vele uren vrijwilligerswerk, heel wat bij kijken en dat gaat een hoop geld kosten. Daarom probeert de vereniging bij diverse fondsen een bijdrage te verwerven om een deel van de kosten te dekken.

Eén van die fondsen is het ENECO Luchterduinenfonds. RTV Katwijk heeft daar een project aangemeld om duurzaam aan de slag te gaan en LED-lampen in de nieuwe tv-studio aan te brengen. Zo’n project moet een link met de kust en de duinen hebben.

In eerste instantie heeft een beoordeling van de aanvraag plaatsgevonden. Daar zijn we doorheen gekomen. Nu volgt de tweede ronde en is het publiek aan de beurt om de lokale omroep te steunen en een stem uit te brengen op het project van RTV Katwijk.

Dat kun je doen door een stem uit te brengen op de website van ENECO:
https://www.eneco.nl/over-ons/projecten/luchterduinenfonds-2019/rtv-katwijk/

Tot en met 27 maart kun je je stem uitbrengen door je e-mailadres op te geven en vervolgens de link die in de toegestuurde mail staat te bevestigen. Zonder die bevestiging telt de stem niet. In mei wordt bekend of wij een bijdrage krijgen en hoe hoog die is. Dat hangt af van het aantal stemmen.

Als motivatie bij de aanvraag heeft RTV Katwijk vermeld:
RTV Katwijk is de lokale omroep van Katwijk, die regelmatig aandacht besteedt aan de duinen in Katwijk. Een interessante serie is “Grasduinen met”, die wij gemaakt hebben over de natuur in het duin. Tijdens de kustversterking hebben wij maandelijks verslag gedaan van de voortgang van de kustversterking en de bouw van de ondergrondse parkeergarage. Ook in ons satirisch programma “Katwijk Centrael” zijn regelmatig onderwerpen te vinden over het strand en de kust. Jaarlijks maken wij een rapportage van de “Search And Rescue” (S.A.R.) demonstraties langs de kust. Kortom wij waren en zijn nog steeds bezig met onderwerpen die over de kust en de duinen gaan. Al deze producties worden gerealiseerd in onze studio, waarin burgers, de gemeente en bedrijven onder andere uitleg komen geven van de activiteiten die plaatsvinden langs de kust of in de duinen.

Nu nog zijn wij gehuisvest in een pand, dat is gelegen aan de Rahusenstraat in Katwijk. Wij zijn gedwongen om naar een nieuwe locatie om te zien. Die is gevonden in een pand in ’t Heen bij de uitgeverij Verhagen. Wij willen van de gelegenheid gebruik maken om duurzaam aan de slag te gaan met onze energie. Wij willen de oude studiolampen, gaan vervangen door LED-lampen. In de huidige studio hangen lampen, die 10 kW gebruiken. Dit zal worden teruggebracht tot 1 kW. Ook de verlichting van de verblijfsruimten in het nieuwe pand zal worden uitgevoerd met LED-lampen. Het is voor ons een zware dobber om de financiën hiervoor bij elkaar te krijgen.

Ondersteun ons project door je stem op ons project uit te brengen. Dan kunnen wij straks vanuit de nieuwe studio weer mooie programma’s voor jullie maken.

Comments

comments

DELEN