KATWIJK – Op dinsdag 12 februari organiseert de gemeente samen met de provincie Zuid-Holland een inloopavond over de nieuwe R-net haltes tussen de rotonde De Krom en ESA/Estec.

Vanaf december 2020 krijgt Katwijk twee R-net verbindingen van en naar Leiden Centraal. In de afgelopen jaren is bepaald welke routes de bussen gaan rijden, en welke maatregelen er in Katwijk genomen moeten worden om de bussen straks snel en betrouwbaar te laten rijden. De gemeente Katwijk werkt, samen met de provincie Zuid-Holland, aan de voorbereiding van deze infrastructurele maatregelen.

De R-net bussen gaan de huidige buslijn 30/31 vervangen. De overige bussen blijven gewoon rijden. Langs het tracé waar R-net bussen gaan rijden, wordt een aantal bestaande bushaltes opgewaardeerd tot R-net halte. Dit betekent dat er een nieuw, comfortabel bushokje komt in de herkenbare rood/grijze R-net uitstraling met digitaal informatiepaneel met actuele vertrekinformatie. Ook komen er bij de meeste haltes overdekte fietsenstallingen.

Op het stuk tussen de rotonde De Krom en ESA/Estec gaat het om drie haltes:

– Nieuwe R-net halte Sportpark De Krom aan de Biltlaan

– Opwaarderen van de halte Space Expo aan de Keplerlaan tot R-net halte

– Nieuwe R-net eindhalte op het terrein van ESA/Estec

Voor deze haltes zijn voorlopige ontwerpen opgesteld. Op dinsdag 12 februari tussen 19.00 en 21.00 uur worden die gepresenteerd.

De avond is bij het Andreascollege, Locatie Pieter Groen, aula noord, ingang Rijnsoever.

Comments

comments

DELEN