KATWIJK – In maart starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Voorhouterweg ter hoogte van de buurt ‘Landwaard’. De verkeersdrukte in het gebied is toegenomen, waardoor de weg op een aantal plekken verbeterd moet worden. De vernieuwde weg en vrij liggende voet- en fietspaden zorgen straks voor meer overzicht.

Overzichtelijker en veiliger
Door ontwikkelingen in de omgeving, zoals woningbouw en de ontwikkeling van het bedrijventerrein “De Claver”, is de verkeersdrukte toegenomen. Daarom gaat de gemeente de Voorhouterweg vanaf de nieuwe rotonde tot en met de kruising Bankijkerweg tussen maart en mei/juni opnieuw inrichten met speciale aandacht voor voetgangers en fietsers. “We willen graag dat bewoners er voor kiezen om meer te voet te gaan of de fiets te pakken. Daarom gaan we deze weg een stuk overzichtelijker maken.”, aldus wethouder Rien Nagtegaal. Aannemersbedrijf KWS gaat de werkzaamheden uitvoeren. De vernieuwde weg en de vrijliggende fiets- en voetpaden sluiten straks logisch aan op de bestaande paden, de woningen en de rotonde en zorgen straks voor meer overzicht.

Omleidingen
Vanaf 4 maart wordt het werkterrein ingericht. De aannemer legt een omleiding aan voor de doorstroming van het lokale verkeer en plaatst een tijdelijke verkeersregelinstallatie. Zo wordt het verkeer veilig langs het werkterrein geleid. Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd een andere route te kiezen. Ook voor fietsers en voetgangers worden tijdelijke routes uitgezet. Alle omleidingen worden met borden in de omgeving aangegeven. De aannemer zorgt er voor dat woningen en bedrijven bereikbaar blijven.

Comments

comments

DELEN